Zo leert u van opera houden….!

Het Cultureel Café Dalfsen organiseert op vrijdag 26 oktober 2018 in de Trefkoele+ een avond met opera in de hoofdrol. Met overvloedig beeld- en geluidsmateriaal laat Ben Coelman ons kennismaken met de operawereld. Eén van de belangrijkste operacomponisten Giacomo Puccini, zijn “Tosca” en andere werken uit zijn oeuvre èn zijn kleurrijke leven staan centraal in de presentatie. Ook als u niet van opera houdt en niet van plan bent om naar de voorstelling (4 november in De Spiegel in Zwolle) te gaan, bent u verzekerd van een boeiende avond!

“Hoe meer je van opera weet, hoe leuker je het gaat vinden”, zegt Ben Coelman met grote stelligheid. Ben plaatst het kunststuk van de componist in zijn tijd: wat gebeurt er precies, waar moeten we op letten, waar liggen de theatrale elementen? Ben is dè rasverteller, die met een enorme passie en kennis van de operamuziek de geschiedenisverhalen op een aantrekkelijke wijze vertelt. Hij laat zien dat opera voor iedereen een toegankelijke kunstvorm is.

Over Ben Coelman
Ben Coelman is opgeleid als historicus. Sinds 1977 is hij verbonden aan de Nederlandse Reisopera te Enschede, waarvan de laatste jaren als manager bureaudramaturgie en educatie. Hij verzorgt jaarlijks vele interviews met kunstenaars, concertinleidingen en cursussen op het gebied van opera en eigentijds muziektheater. Bij Cultureel Café Dalfsen is Ben Coelman een graag geziene en gehoorde inleider.!
De avond wordt gehouden op vrijdag 26 oktober 2018 om 20.00 uur in de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. De zaal is open om 19.30 uur. De toegangsprijs is €7,50 in de voorverkoop en € 10,- in de zaal. Voor kaartverkoop kunt u terecht bij de Read Shop in Dalfsen/Ommen, bij Primera te Dalfsen en aan de balie van de bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.