Zeep, WC papier en katten.

Corona houdt de gemoederen bezig. Buiten dat het een nare ziekte is, brengt het ook bijzondere fenomenen met zich mee. Vanaf 16 maart tot ongeveer een week geleden lag er vrijwel geen handzeep meer in de schappen. Een navulling voor de automatische zeepdispenser, ik zal geen merken noemen, compleet uitverkocht! Ik heb me er behoorlijk over verbaasd. Want zeg nou zelf, hoeveel zeep gebruik je nu helemaal, zelfs al was je regelmatig je handen? Ik heb het voor de gein bijgehouden. We waren de eerste 5 weken met z’n tweeën thuis, daarna met z’n drieën en we hebben onze handen bij kans stuk gewassen, want dat moest, zei Rutte en dan doen we dat. Alles om de curve te flatten! Een week of 4 geleden was de voorraad bijna op en heb ik voor het eerst twee navullingen kunnen scoren bij de drogist. Meer dan genoeg, zou ik zeggen. Ik blij en tot op het moment van vandaag hebben we er genoeg aan gehad. 5 navullingen in totaal in 9 weken tijd. Dat is voor ons heel veel, maar voor de gemiddelde Nederlander blijkbaar niet, want wat was er een run op handzeep die eerste weken, in blinde paniek werden er schappen leeg gekocht en dat gold niet alleen voor handzeep, weet u nog? WC papier??? Maar ja, als je dat niet voldoende hebt, dan heb je nog meer zeep nodig en dan was het ook niet goed gekomen….

Zorgwekkender vind ik de run op kittens en pups. Ze zijn niet aan te slepen. Omdat een van onze katten recent is overleden, willen we graag een nieuw speelkamaraadje voor de andere kat. Het juiste seizoen, kat in ’t bakkie, dachten wij in al onze onschuld. Een alert ingesteld op Marktplaats, her en der wat mensen ingeseind en het zou wel goed komen. Tot de eerste nestjes online kwamen en allemaal binnen no-time verkocht bleken! En voor grof geld. De gemiddelde boerderijkitten brengt zomaar 150 euro op en de gek biedt meer. Ik zag biedingen voorbij komen van 320 euro voor een katje dat van mijn opa vroeger het label ‘slim scharminkel’ zou hebben gekregen. Iets met vraag en aanbod, dat snap ik dan nog wel, maar wat ik niet goed snap, is dat iedereen een huisdier wil? Ja, nu werk je thuis en heb je tijd, maar dat beestje leeft, hoop ik, langer dan dat corona ons allemaal thuis houdt en wat dan? Dumpen? Als je het maar laat!

IK

P.S. Wij zijn inmiddels in blije afwachting!