Voorjaarsgroen.

De natuur staat op springen; de planten beginnen te ontluiken, de dagen worden langer, warmer en lichter en nieuw leven wordt geboren. De zon stimuleert de levenskrachten; alles gaat groeien en bloeien. De natuur nodigt ons uit in beweging te komen en naar buiten te treden.
Tijdens de wintermaanden bood de natuur ons rijke verwarmende producten, zoals pompoen. De seizoen producten van de lente nodigen uit lichter te gaan eten, en meer rauwkost te nuttigen mits je dat kunt verdragen. Jonge groene bladgroente helpt ons lichaam te reinigen, zodat we ons kunnen opmaken voor het nieuwe. Kiemspruiten, raapstelen en lente ui zijn de eerste producten uit dit seizoen! Het sobere van de winter vervaagt, en de verscheidenheid neemt toe.
Recept: Voorjaars kruidenomelet
Voor 3-4 personen, bijvoorbeeld als onderdeel van je lunch
Ingrediënten
Paar topjes brandnetels
5 eieren
Handje vol paardenbloemblaadjes
Roomboter
Handje vol zevenblad
Peper en evt. (zee)zout
Handje vol weegbreeblad smal
Bereidingswijze
Was de kruiden goed in koud water. De prik van de brandnetel gaat er dan vanaf. Snijd de kruiden klein en roerbak ze even. Kluts de eieren en doe ze erbij in de pan. Laat de omelet op een klein vuurtje gaar worden.
Kruiden zijn planten met bijzondere kenmerken. Bijvoorbeeld brandnetel, paardenbloem, weegbree en zevenblad. Ze zijn zo gewoon dat je ze vaak voorbij loopt. Zonde, want ze zitten boordevol mineralen; stoffen die heel goed voor ons zijn. De voorjaarskruiden werken versterkend en reinigend. Dus, ga er op uit en zoek een plek waar de grond schoon is (niet bij industrie of net naast een weg) en pluk daar voor niets je heerlijke voorjaarskruiden. Van de brandnetel pluk je (met een handschoen of zakje over je hand) de bovenste 6 blaadjes voor in de soep, stamppot of salade. Jonge blaadjes van de paardenbloem en zevenblad doen het ook goed in een salade.

Voeding van Nature