Vlinders speuren in het Reestdal.

2e Pinksterdag: Samen vlinders speuren in het Reestdal

Ga je mee opzoek naar vlinders?

De temperaturen lopen op. Flora en fauna ontwaken en ontwikkelen. De tijd dat vlinders weer rond fladderen. Samen met onze speciale ‘vlindergids’ gaan we 2e Pinksterdag, 21 mei op pad door het Reestdal. Uiteraard is iedereen van harte welkom, maar voor deze excursie moet je je wel even van te voren aanmelden via de website van Landschap Overijssel.

Wat gaan we doen?
De excursie met onze speciale ‘vlindergids’ voert langs graslanden met pinksterbloemen, waar het oranjetipje dankbaar haar eitjes op afzet. We wandelen over paden met bomen, waar het bonte zandoogje en de gehakkelde aurelia maar wat graag rondvliegen. En op de akkers dansen de vele witjes rond.
Deze leuke en interessante excursie vindt plaats op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei om 11.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Wel eerst even aanmelden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl We adviseren altijd om stevig schoeisel aan te trekken, dat loopt nu eenmaal prettiger. De kosten voor deelname zijn € 3,- (Graag contant betalen). Donateurs mogen op vertoon van hun pas gratis mee. Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.
Noot voor de redactie: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Willy Moes, beheerder van De Wheem via telefoonnummer 0523 – 656775, of met Louiset Vos, projectcoördinator natuur&landschapsbeleving via telefoonnummer 0529 – 401731.