Symposium Nederlandse kastelenstichting.

Als het gaat om klimaatverandering en water is erfgoed nog nauwelijks in beeld. Een belangrijke reden is dat de erfgoed- en de waterwereld elkaar onvoldoende kennen. Zowel institutioneel, politiek en vooral ook als het om onderzoek en de wetenschap gaat is er weinig raakvlak. ICOMOS Nederland en de Nederlandse Kastelenstichting willen hierin verandering brengen en laten zien welke belangrijke rol erfgoed kan spelen bij duurzame oplossingen. Op verschillende buitenplaatsen en landgoederen zijn al innoverende aanpassingen gedaan. Praat mee en laat u inspireren.

LIVESTREAM
Nederlandse Kastelenstichting en ICOMOS Nederland presenteren, vanwege Covid-19, dit symposium op donderdag 27 mei via een livestream.
Onderzoeker Elyze Storms-Smeets, buitengewoon UHD aan de WUR voor cultureel erfgoed en ruimtelijke participatieve ontwikkelingen en prof. ir. Eric Luiten van de TU Delft, deskundig op het terrein van water management en landschap zullen elk vanuit hun expertise het onderwerp belichten. Verder zullen er een viertal voorbeelden gepresenteerd worden.
Fred Vogelzang en Charlotte van Emstede zullen de sprekers introduceren en de gesprekken leiden. Het symposium wordt afgesloten met een tafelgesprek met de sprekers en meerdere experts. Er kunnen via een live-chat vragen gesteld worden.
Na het symposium is er gelegenheid om in kleine groepjes in zgn. ‘break-out rooms’, met de sprekers en onderzoekers, na te praten.

PROGRAMMA
13:30    Digitale inloop
14:00    Opening en welkom door Heidi van Limburg Stirum directeur Nederlandse Kastelenstichting
14:05    Inleiding op het programma door Charlotte van Emstede en Fred Vogelzang
14:10    Praktijk casus
14:15    Keynote speaker Eric Luiten
14:30    Keynote speaker Elyze Storms-Smeets
14:45    Praktijk casus
14:50    Keynote speaker Elyze Storms-Smeets

15:05   Pauze

15:15    Keynote speaker Eric Luiten
15:30    Praktijk casus
15:35    Praktijk casus

15:40 Discussie
Met Charlotte van Emstede, Eric Luiten, Ben Olde Meierink,
Elyze Storms-Smeets en Fred Vogelzang

16:10    Afsluiting
16:15    Napraten in break-out-rooms
16:45    Einde

KOSTEN
We vragen een bijdrage van € 10 van de deelnemers. Studenten kunnen zich kosteloos aanmelden.