Schrijverscafé

Al heel lang leefde het idee om een bijeenkomst met de columnisten van de Vechtanjer te beleggen ter inspiratie en uitwisseling. Het kwam er alleen nog niet van. Tot deze zomer Gruune Jopie het idee opnieuw aanzwengelde bij Job, die ervoor zorgt dat we op tijd zijn met het aanleveren van onze columns. Job heeft het idee voortvarend opgepakt en een datum gepland. Daarmee ging woensdag 29 september 2021 de geschiedenisboeken in als de datum waarop het eerste schrijverscafé van Oudleusen plaatsvond.
Een enkeling was op vakantie of anderszins verhinderd, maar de meesten waren aanwezig.
Een bont gezelschap dat elkaar anders nooit zomaar zou treffen en juist dat maakte het verrassend gezellig.
Tel daarbij op dat het voelde of we iets in te halen hadden na een sobere coronatijd, die zich toch vooral achter de voordeur afspeelde en je snapt dat we net een stel pinken waren, die in de lente voor het eerst de wei in mochten.
Er is veel besproken, maar of dat nu over het schrijven van columns ging? Feit is wel dat het inspirerend was, vanwege de mooie gesprekken onder het genot van een lekker drankje en hapje.
Onze oudste columnist is 75 jaar en ging als eerste weg, omdat ie de volgende dag om vijf uur zijn nest uit moest om te werken! De jongste is ergens in de 40 en we zijn het er unaniem over eens dat jonger bloed zeer welkom is ter aanvulling op de huidige club.
Vind jij het leuk om te schrijven en heb je binding met Oudleusen? Meld je dan bij een van ons of bij redactie@vechtanjer.nl

IK