Rode kruis collecteert digitaal, in plaats van huis-aan-huis.

 Dit jaar geen collectebus van het Rode Kruis langs de deuren in de gemeente Dalfsen. De coronacrisis maakt het onmogelijk om huis-aan-huis te collecteren. De collecteweek van 21 tot en met 27 juni gaat wel door,  maar dan digitaal. Er kan gedoneerd worden via een online collectebus op https://rodekruis.digicollect.nl/ of flyer met QR-code. Bij de afdeling wordt geld opgehaald voor EHBO-cursussen.

“Corona heeft grote impact op het werk van het Rode Kruis”, zegt afdelingsvoorzitter Bert Lindeboom. “Vrijwilligers hebben zware en lange inzetten gedraaid om te helpen tijdens de crisis. Nog steeds zijn ze nodig, maar gelukkig kunnen we ook weer vooruitkijken. We gaan voorzichtig weer data plannen voor EHBO-cursussen. Voor die activiteiten kunnen we donaties goed gebruiken.”

Digitale collecte
Vorig jaar gingen in heel Nederland nog meer dan 16.000 collectanten op pad. Ook in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen gingen vrijwilligers langs de deuren. Met een collecte deur-aan-deur is het lastig de voorgeschreven 1,5 meter in acht te nemen. Dit jaar loopt de digitale collecte dan ook via https://rodekruis.digicollect.nl/.

Niet alleen de vaste collectanten van het Rode Kruis, maar iedereen kan op deze site een digitale collectebus aanmaken om het Rode Kruis te helpen. Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Op de site staan ook tips voor collectanten.

Verder verspreidt het Rode Kruis flyers met een iDeal QR-code. Daarmee kan veilig een donatie worden gedaan. Direct geld overmaken kan natuurlijk ook. Het rekeningnummer van het Rode Kruis afdeling Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen is: NL17 RABO 0152 9458 57