Recept.

Pittige speziebonenschotel.
Benodigdheden:
500-600 gr. sperziebonen,
2 paprika’s
600 gr. aardappelschijfjes (van Dirk)
1 rode peper
1 ui
1 tl. peterselie
Snufje knoflookpoeder
Zout/peper
+/_ 200 ml. water
200 gr. spekjes
Bereidingswijze:
Bak de spekjes in een pan, zonder olie, krokant.
Giet een klein stukje scheutje olie in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes in circa 5 minuten. Voeg vervolgens  sperziebonen en het water toe. Laat dit nu circa 10-15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdampt.
Ondertussen snipper je het uitje en snijd je de paprika’s en rode peper in stukjes. Als het vocht is verdampt, voeg je de ui, paprika, rode peper en de kruiden toe. Bak dit ongeveer 2-3 minuten mee. Warm dan nog even de spekjes mee en klaar!
Eet smakelijk!