Publiekplein op zoek naar verhalen over onbereikbaarheid 112

112 moet te allen tijde bereikbaar zijn. Een stelling waar u zich vast in kan vinden. Toch is dit delen van Nederland nog altijd geen realiteit. Zo ook in Overijssel. Een jonge groep journalisten van Hogeschool Windesheim gaat in samenwerking met RTV Oost op zoek naar de omvang van dit probleem.

 

In 2014 bleek al dat er van de 1,2 miljoen inwoners van Overijssel maar liefst 50.000 tot 60.000 mensen geen bereik hadden. Dit bereikbaarheidsprobleem ontstond doordat een deel van Overijssel onvoldoende zendmasten had. Een probleem dat niet alleen in de buitengebieden speelde, maar ook in de steden. Hoe staat het er in 2021 voor met dit probleem? Zijn er al vorderingen gemaakt op het gebied van mobiele bereikbaarheid of is het probleem nog net zo erg als in 2014? 

Heeft u inzicht in de omvang of juist bepaalde ervaringen met de mobiele bereikbaarheid? Publiekplein hoort graag van u. Laat het ons weten via publiekplein.nl/meldbereik. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws: volg publiekplein op Instagram en Facebook of abonneer op de nieuwsbrief via publiekplein.nl/nieuwsbrief112