Moe.

Ik krijg wel eens de vraag: hoe is het met Goos Wilm? Dan zeg ik: eten en drinken gaan heel goed, maar moe, moe. Nee, niet lichamelijk hoor, maar in mijn hoofd is het een grote warboel, ik krijg het niet meer op de rol. Ooit was er een schoolmeester die schudde aan mijn hoofd en zei: volgens mij zitten er geen hersens in, maar alleen maar karnemelk, ik hoor het klotsen. Na ruim zestig jaar kom ik er achter dat hij misschien wel gelijk had, maar soms denk ik ook………, Kijk en daar zit nu het probleem, ik zeg nog wel eens wat ik denk en ben er achter gekomen dat dit niet meer kan tegenwoordig. Mij wordt dan verweten dat ik ouderwets, eigenwijs, eigenzinnig ben, tunnelvisie heb, niet wil luisteren, niet voor rede vatbaar ben, oogkleppen op heb, dat is wel genoeg hè. Ik ben vaak de zwarte Piet. Maar zal ik u vertellen dat ik hier inwendig heel tevreden mee ben, want als ze mij goed uit kunnen leggen hoe banken, justitie en politici werken zijn we al een heel eind op weg. Als ik lees dat er mensen zijn die het goedkeuren dat wolven onze schapen opvreten begint mijn karnemelk te schuimen, als mijn herdershond het doet ben ik het bokje en dat wil maar niet in mijn knarretje. En als ik met mijn oplossing kom, ben ik de gebeten hond. Laat die “dierenvrienden” maar een paar roedels wolven in de Oostvaardersplassen uitzetten, misschien lost dan het ene probleem het andere op, want die jachtopzieners kunnen de herten niet schieten. Ze komen aanrijden met een levensgrote jeep, T.V.-camera’s erbij en dan gaan die beesten op de vlucht, gek hè.
Ik zie wel eens jagershutten, ja zelfs wel in een boom… hoezo karnemelk.
Nu we toch bezig zijn, zullen we die steenmarters daar ook maar naar toe brengen, want die mogen ongestoord onze auto’s kapot vreten, je mag ze alleen maar vangen en wegbrengen. Als ik bij iemand z’n auto wat kabeltjes doorknip ofzo kom ik gegarandeerd in de nor. Trouwens, ik zal die steenmarters niet missen als ze er niet meer zijn, dinosaurussen heb ik ook nooit gemist, wel die drie fazanten die in ons bos woonden, die zijn vermoord en opgevreten door buizerds of vossen.
Zo, heb ik lekker mijn frustraties van mij af kunnen schrijven.
Gelukkig zijn er ook nog wel positieve dingen, bijvoorbeeld de kerstmarkt die nu opgebouwd wordt, allemaal ondernemers en vrijwilligers die hun nek uitsteken om Oudleusen leefbaar te houden. Ik mag daar ook een klusje doen, misschien heb ik u wel ontmoet. Ik wil u allemaal een goede kerst en voor volgend jaar het allerbeste toewensen.
Goos Wilm

Nagekomen bericht: kan de kerstmarkt ook een paar maand eerder? Brrrr, het was koud!