Gratis cursus digisterker

Vanaf begin januari start de bibliotheek weer verschillende workshops en trainingen om je digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. De cursus Digisterker start op 18 januari in Oudleusen. Deze cursus is erop gericht te leren hoe je zaken met de overheid digitaal regelt. Aanmelden kan via het Infopunt of op de website van de bibliotheek.
In deze cursus leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal je persoonlijke zaken bij de overheid regelt. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? Hoe werkt de website van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? Welke informatie over mezelf die de overheid heeft kan ik online inzien, zoals de opbouw van je AOW of pensioen? Ook vragen die de deelnemers inbrengen worden zo veel mogelijk behandeld, als dat niet in de groep kan, dan word je persoonlijk geholpen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 2 uur waarin de deelnemers in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding praktisch geholpen worden. Om deel te nemen heb je een e-mailadres nodig.
Creatieve workshops met nieuwe technologie
Naast verschillende cursussen om digitale vaardigheden te versterken biedt de bibliotheek ook creatieve workshops met nieuwe technologie zoals lasersnijden en vinylsnijder en verschillende vrije inloopuurtjes.
Het complete aanbod is te vinden op de website van de bibliotheek