Genieten en herinneringen maken

Spontane acties zijn de mooiste acties. Ze leiden vaak tot mooie herinneringen. Gekkigheid kan zomaar uitmonden in een jaarlijks terugkerend nichtenfestijn.

Het is begin juli. Ik scrol door mijn tijdlijn op Facebook. Het water loopt mij door de mond bij het zien van een foto van een ontbijtje bij B&B Op de Hilde aan de Oosterkampen. “Dat lijkt mij wel wat”, reageer ik. Mijn nicht Gerrie reageert in dezelfde trend. Op de Hilde schrijft dat we welkom zijn, maar dat bij een ontbijtje ook een overnachting hoort. Doe eens gek is onze eerste gedachte. Uiteindelijk doen we het niet, maar ontstaat het idee om met alle warme nichten te gaan happen en trappen.

Zo starten we 28 augustus bij de Barones in Dalfsen onze fietstocht. Met voetveer De Stokte – Hessum steken we de Vecht over. We fietsen naar onze eerste stop bij de Klomp in Vilsteren. We kletsen ons de blaren op de tong, buffelen de Lemelerberg over, leggen onze eigen familieschoonheid tijdens een fotoshoot op de heide en in de Sahara vast en tussendoor happen we bij de Lemeler Esch en bij Puik in Ommen.

Met het toetje bij de Barones in zicht fietsen we de laatste kilometers over het allermooiste fietspad van Oudleusen. Het fietspad de Maneweg en de Stokte. Bij d’olde Vechte halen we herinneringen op aan onze schaatsavonturen. “Dat was altijd heel gezellig met de Oudleusener jeugd”, vertelt Alie. Henk Baarslag en Hendrik van Dam dat waren vroeger de beste schaatsers van Oudleusen, weet Irma. Zelf herinner ik me de wedstrijden met de klas en het schaatsen met op de achtergrond de saxofoonmuziek van André Moss en Joh van Zagten die als een discjockey door de microfoon bulderde.

Herinneringen maken is genieten. Volgend jaar plannen we weer een nichtendag.

HL