EXCUUS

Excuus aanbieden is momenteel helemaal in, onze koning stond in een ver land stamelend excuses aan te bieden, voor dingen die zijn grootmoeder niet goed had gedaan of gezegd of iets dergelijks.
Onlangs waren ze in de kerk er achter gekomen dat er fouten gemaakt waren in de oorlogsjaren 40 -45, excuses aangeboden, dus nu weer schoon schip.
In politiek Den Haag gaan ze ook regelmatig diep door het stof als hun voorgangers iets verkeerds hebben gezegd, gelogen, verzwegen of vergeten waren, dus spijt betuigen, excuses aanbieden en alles is vergeten en vergeven, nieuwe ronde nieuwe kansen.
Maar nu de kleinkinderen van Roald Dahl ook hun excuses hebben aangeboden voor dingen die hun grootvader niet of juist wel heeft gedaan, gezegd of gedacht heeft, kan ik niet achter blijven, dus wil ik u mijn welgemeende excuses aanbieden voor alles wat mijn grootvader, de oude Goos Wilm, fout heeft gedaan. Ik zou niet weten wat, maar je kunt nooit weten, misschien heeft hij wel gestroopt, of naast de pot gepist. Dat kon toen makkelijk want de pot stond altijd onder het bed en licht was er niet.
Nu de naam van mijn grootvader is gezuiverd, ben ik helemaal opgelucht.
U begrijpt vast wel dat ik al dat excuses aanbieden voor dingen die je niet zelf gedaan hebt, je reinste onzin vind, geneuzel van de bovenste plank.
Maar nu wil ik mijn oprechte excuses aanbieden als ik u de laatste tijd tegen ben gekomen en u niet gegroet heb, of als ik u gegroet heb en u mij helemaal niet kent, en dacht: “Wie is die drosiesmaker?”
In het verleden kende ik veel autotypes en kentekens uit mijn hoofd, en wist ik wie er dan in zaten, maar nu niet meer, die getinte ramen werken ook niet mee en een helm op is helemaal een probleem. En dan sinds een poosje die mondmaskers, ze zijn er in alle soorten en maten. Bij de groepspraktijk zag ik iemand met een XXL-masker, ooglapje, dikke sjaal en een muts op, je zou er bang van worden. En ik zag er eentje, die wel een sigarenbandje leek, ook zag ik een zelfgemaakte van een halve b.h. of zoiets. Afijn, beter iets dan niets.
Dus komt u mij tegen en groet ik u niet of te laat, ik heb het absoluut niet zo bedoeld,
EXCUUS!!!!
Rest mij nog, als u er naar uitziet, fijne feestdagen en geen goed nieuwjaar te wensen. Mocht u er tegen opzien, hoop ik van harte dat u er een beetje makkelijk doorheen komt.
Een hartelijke groet van Goos Wilm.