Emigreren naar Oostenrijk: GEWOON! (deel 2)

Maart alweer! Mensen zeggen weleens dat de tijd vliegt. Zodra je besloten hebt te gaan emigreren vliegt de tijd pas echt! Het vorige stukje wat ik schreef op 12 januari tijdens de heenreis naar Oostenrijk om ons nieuwe huis te kopen lijkt al heel lang geleden. En dat is toen gelukt. De bank in Oostenrijk maakte de financiering in orde. De handtekeningen zijn gezet bij de notaris. En er werd op geproost met de verkoper en de makelaar. Tot zover verliep alles prima.

Na de koop weer terug naar Nederland, nu nog ons thuis. Om weer gewoon door te gaan met het gewone leven. Werken, kinderen naar school. Maar ook daarnaast doorgaan met de rest van de plannen. Ons huis kan in de verkoop. Gelukkig is ook dat goed verlopen. En ondertussen zelfs ook al verkocht.

Waardoor we ons nu vooral bezig houden met het huis leeghalen. Opruimen, uitzoeken wat weg kan, wat mee mag of moet naar Oostenrijk. Wat verkocht kan worden of waar iemand anders nog wat aan heeft. Wat we ook doen; lijstjes maken. Bijvoorbeeld van abonnementen die we op moeten zeggen. Ook daar is een begin mee gemaakt. Zo hoeven we ons voorlopig geen moment te vervelen.

Maar vandaag gingen we naar de dierentuin. Gewoon even iets anders doen met de kinderen. Even niet teveel bezig zijn met wat we allemaal nog moeten. Morgen weer een dag, dan rijden we wel weer met een kar naar de vuilstort. Wat kan een mens veel verzamelen aan spullen. Best mooi, dat emigreren, het ruimt in elk geval wel lekker op.

Dus, tot nu toe gaat alles gewoon goed. En hoe nu verder qua planning? Ons huis in Nieuwleusen moet leeg zijn op 30 april. Dan is de overdracht van dat huis. Gelukkig mogen we met de kinderen tijdelijk bij mijn ouders wonen. En ergens in de maand mei gaan we opnieuw naar Oostenrijk. Dan zal de sleuteloverdracht van het huis daar gaan plaatsvinden. (Maar deze datum ligt nog niet vast, alleen dat het uiterlijk 31 mei zal zijn). Ook hopen we de kinderen, de nieuwe school te kunnen laten zien. En aangezien we dan de sleutel hebben, kunnen we vast een paar nachten in ons nieuwe huis slapen. Toch is ook dat weer een tripje van niet langer dan een paar dagen. Want de kinderen maken dit schooljaar in Nederland af. En er moet ook nog gewerkt worden. Dus tot het moment dat de kinderen zomervakantie van school krijgen blijf ik met Norah en Tom in Nederland. (En de praktijk ActieFit fysiotherapie ook geopend). Misschien dat Erwin, mijn man een maand eerder voor ons gezamenlijke vertrek al naar Oostenrijk gaat om alvast te klussen in ons nieuwe huis. Zodat we uiteindelijk samen emigreren ergens begin juli.

Voor het zover is, eerst morgen weer verder met het gewone leven. School voor de kinderen. En wij gaan verder met opruimen en werken. En oh ja, wat we in Oostenrijk gaan doen? Vragen veel mensen ons. Ook gewoon werken. Erwin als vrachtwagenchauffeur en ik als fysiotherapeut. Alleen de onderste verdieping willen we klaar maken als gastenappartement voor vakantievierders. Dus geen “ik vertrek” toestanden, met ondernemingen die wel of niet (mis)lukken. Maar een gewoon “ik vertrek” zonder camera’s en televisie.