“Een ei hoort erbij”.

Een ei is een van de meest complete eiwitbron die we kunnen eten. Dit betekent dat je door het eten van een ei in een keer alle aminozuren (bouwstenen van de eiwitten) binnenkrijgt die we dagelijks nodig hebben.
Eiwitten zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Het wordt gebruikt voor opbouw en onderhoud van onze spieren en bindweefsel, ons immuunsysteem, ons hormoonsysteem
Een ei bevat o.a. wezenlijke hoeveelheden vitamine A, B12, foliumzuur en D. Maar ook ijzer, zink en selenium.
Je hoort vaak dat het eigeel niet gegeten wordt vanwege het cholesterol, maar dat is juist erg zonde. Het eigeel bevat 2 sterke antioxidanten voor onze ogen, en hoe geler het eigeel, hoe meer bescherming. Zelfs als je dagelijks een eitje zou eten, heeft dit geen nadelig effect op je cholesterolwaarden. Het kan juist een gunstig effect hebben. Hiervoor dien je dan wel te kiezen voor een biologisch ei van kippen die het liefst lekker in de wei hebben rondgelopen.
Op ieder ei staat een code afgedrukt. Eiercodes beginnen met een cijfer van 0 tot en met 3. De regel is grofweg: hoe lager dit nummer hoe hoger het welzijn voor de kippen.
• Biologische eieren – eicode begint met het nummer 0
• Vrije-uitloopeieren of graseieren – eicode begint met het nummer 1
• Scharreleieren – eicode begint met het nummer 2
• Kooi-eieren – eicode begint met het nummer 3
Het tweede deel van de code geeft aan in welk land het ei geproduceerd is. NL staat voor Nederland. En de laatste cijfers vormen de bedrijfscode van het bedrijf waar het ei vandaan komt. Met de gratis Eicode app kan kun je zien van welke boerderij een ei komt.