Deel je geluk en geniet.

Hebt u deze zomer ook genoten van het campingleven? Lekker gluren naar de buren, alles volgen en oordelen. Ik deed dat ook en deel mijn ervaring graag met u.

Nieuwe buren
Het is lekker rustig. De overburen met de jengelende kinderen zijn vannacht gelukkig vertrokken.
Tegen de avond is het gedaan met de rust. Een Duitse grote Landrover met twee pubermeisjes en een man en vrouw komen aan. Vanaf onze veranda groeten wij hen en kijken wij hoe ze samen de auto uitpakken. Al snel verschijnen de pubermeisjes in hun kleurige zwempakjes met strandlaken en vertrekken ze richting zwembad.

Geluk delen
De charmante overbuurman met zijn langharige blondine luiden het verblijf in de luxe Italiaanse stacaravan direct goed in. Hij komt naar buiten met een flesje wijn en twee glazen en schenkt de glazen vol. Het romantische stelletje proost met elkaar en zit te flirten.
Dan fotografeert zij met haar mobieltje de glazen wijn met fles. Ik denk dat ze deze foto meteen op snapchat, instagram en facebook deelt. Ik plaats haar meteen in het hokje “dat is weer zo’n type die echt alles deelt met de hele wereld en wil laten zien hoe gelukkig ze is”. Bah, ik duik de caravan in en ga koken.

Lief zijn voor elkaar
Als ik weer buiten kom, constateer ik dat ze beiden de lange broek verruild hebben voor een zomerse outfit. In een flits zie ik dat de blonde overbuurvrouw een haarband draagt. De schrik slaat me om het hart als ik haar helemaal goed in mij opneem. Haar mooie blonde lange haren zijn verdwenen. Ze heeft een kaal hoofd en ze draagt een mutsje.

Ik schaam me diep. Wie was ik om zo te oordelen? Wie weet wat er voor dit stel aan deze vakantie vooraf ging? Misschien bereikten ze zojuist samen wel een mijlpaal. Gedurende de week krijg ik steeds meer respect voor de overbuurman, omdat hij uren alleen voor de caravan zit. Zijn dochters liggen dan te zonnen bij het zwembad en zijn vrouw rust waarschijnlijk in de caravan.

Tja, de werkelijkheid is soms keihard. Ik realiseer me opnieuw dat geluk in kleine dingen en in de liefde voor elkaar zit en dat je zo af en toe best je geluk via social media mag delen.

Verzonden vanaf Samsung-tablet.