De Marketafel staat op zijn plek.

Zaterdagmorgen 27 februari is de marketafel geplaatst op het plein bij de kerk. Hiermee is ook dit deel van het project DNA van Oudleusen afgerond. Het kon helaas niet met een feestelijk tintje en publiek erbij. Maar de tafel is nu voor iedereen te bekijken en te gebruiken. Op de tafel is een oude kaart te zien van de Topografische dienst, uitgegeven in 1851. Dat was de tijd waarin de marke van Leusen werd opgeheven. Deze kaart is via het HCO in Zwolle gevonden in het nationaal archief in Den Haag. Alle oude erven van Oudleusen staan er op en met de naam erbij. Mooi om te zien hoe de oude weggetjes liepen en hoe bochtig
de Vecht nog was in die tijd. De tafel is gemaakt door aannemer Wouter Stokvis in samenwerking met timmerfabriek van de Vegt. Het mooie oude eikenhout heeft de Gemeente Dalfsen beschikbaar gesteld. Het blad is gemaakt bij Alvasi in Nieuwleusen. Op de tafel staat een verklarende tekst maar ook QR codes. Via deze codes is toegang tot veel wetenswaardigheden over de geschiedenis van Oudleusen.
De QR code over de film / documentaire over de agrarische geschiedenis van Oudleusen is nog niet in werking. De werkgroep hoopt het hele project nog dit jaar met veel publiek erbij af te sluiten in de Wiekelaar. Dan zal ook de film vertoond worden.

Historische werkgroep Oudleusen