Dagreisje met PB Oudleusen

Gaat u mee met Plaatselijk Belang naar het gevangenismuseum in Veenhuizen? De dagreis staat gepland op donderdag 21 juni 2018. Deze reis is voor leden en belangstellenden. De leden ontvangen binnenkort een informatiebrief met opgavestrook in de brievenbus.

Heeft u wel eens aan een schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien of op de stoel van de rechter gezeten? In het gevangenismuseum kan het allemaal. In het gevangenismuseum ontdekt u welke straffen er vroeger waren en hoe een strafinrichting er toen uitzag. Sommige ruimtes, waaronder een cachot, schaapskooi en een op schaal gemaakte koepelgevangenis zijn nagebouwd. Vanuit Oudleusen rijden wij rechtstreeks naar Veenhuizen. In het gevangenismuseum aangekomen wordt u ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens is er een rondleiding en wordt u door de geschiedenis van misdaad en straf geleid. Er is extra aandacht voor het verleden van Veenhuizen.

Na de rondleiding gaat u aan tafel voor een goed verzorgde lunch inclusief soep. Dan stapt u in de touringcar voor de rondrit door het monumentale dorp Veenhuizen. Uw gids vertelt u er onderweg van alles over. Terug bij het museum heeft u even vrijaf, alvorens wij naar het dineradres rijden. De kosten zijn €65,75 p.p. Graag gepast betalen bij het instappen in de bus.

Opgave kan tot en met woensdag 16 mei bij:

Rita Ekkelenkamp  de Hooigraven 1   telefoon 471654

Inge Koggel     Hessenweg 115      telefoon 471882