Cartagena

‘Waar ligt dat precies in Spanje?’, vroegen de mensen. De meeste mensen hadden nog nooit van Cartagena gehoord en hetzelfde gold voor mij. Bestemming onbekend dus. Cartagena is de plek waar ik 5 maanden ga studeren. Op zondagavond (11 sept.) om 9 uur kwam ik aan in Cartagena en met mijn drie koffers liep ik door de straten van Cartagena op zoek naar mijn appartement. Wanneer ik om mij heen keek, zag ik mensen nog tot laat eten op straat. Aangekomen bij mijn appartement, stond een oud Spaans mannetje mij op te wachten. Op de derde verdieping, daar is mijn appartement. Ik keek naar boven en keek terug naar mijn koffers. ‘Dit wordt nog een hele klus’, dacht ik bij mezelf. Het Spaanse mannetje stond erop mij te helpen. Al zwetend kwamen wij boven en ik bedankte de man toen hij mij het huisje had laten zien. Hier verblijf ik dus voor 5 maanden. Ik keek in de koelkast, oh ja, er ligt natuurlijk geen eten in de koelkast. En wanneer ik dorst had, moest ik eerst water in de winkel kopen, omdat je beter in Spanje niet het water uit de kraan kunt drinken.

Het besef dat je thuis echt alles hebt, kwam al direct. Nu na twee weken voel ik mij al helemaal thuis in Cartagena. Er hangen foto’s in mijn kamer van thuis, er ligt eten in de koelkast en het leukste is dat ik al een heleboel mensen heb ontmoet vanuit de hele wereld. Er worden leuke activiteiten georganiseerd door een studentenvereniging in Cartagena. Zij zorgen ervoor dat je in contact komt met mensen zodat je een leuke tijd hebt. Er werd bijvoorbeeld een tapastour georganiseerd. Tapas is typisch Spaans eten. Rond een uurtje of tien zie je veel mensen tapas eten op straat. Tapas zijn kleine gerechtjes, bv. inktvisringen (Calamares in het Spaans). Iedereen bestelt een gerechtje en zet deze op tafel zodat je van elkaar kan proeven. Erg lekker en gezellig!

Natuurlijk moet er ook gestudeerd worden, ik studeer International Business and Languages (economie in combinatie met talen). Het is de bedoeling dat ik drie vakken in het Spaans ga volgen en vier vakken in het Engels. Mijn universiteit ligt op een prachtige locatie aan het water met uitzicht over de haven van Cartagena. Ik mag dus op een prachtige plek studeren en een fantastische tijd hebben waar ik veel mensen vanuit de hele wereld ontmoet, fantastisch!

Saludos, Aniek Kijk in de Vegte