75 euro-actie succesvol

Nu er 1250 inzendingen binnen zijn – een kwart van het totale aantal – heeft Dorpen van Morgen een tussenbalans opgemaakt. Hierbij is ook een overzicht per kern gemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Lemelerveld er bovenuit steekt – waarschijnlijk mede dankzij de inzet van de plaatselijke ondernemers. Oudleusen is tweede in de rij. In totaal is er al 90.866 euro uitgekeerd – gemiddeld 72 per huishouden. Daartegenover staat een totale duurzame investering van 3.7 miljoen – gemiddeld ca. 3.000 per inzending. Een ruime meerderheid heeft ledlampen aangeschaft, maar ook het aantal huishoudens die voor zonnepanelen en waterpompen kozen is aanzienlijk. Dit laatste verklaart het hoge bedrag van de totale duurzame investeringen.
De actie loopt nog steeds. Tot halverwege december kan men nog deelnemen – als de pot dan nog niet leeg is. Op de site van Dorpen van Morgen kan men niet alleen een declaratie invoeren, maar ook informatie verkrijgen over de voorwaarden van de actie en tips voor de besteding. Interessant is een uitgebreid artikel over alles rond de ledlampen.
Oudleusen doet het goed, maar nog steeds heeft een kleine 90% van de inwoners van ons dorp niet geprofiteerd van deze actie.