Als ik op een mooie zomerzondag op ons terras zit en er twee motorrijders langsrijden terwijl zij ook van het mooie weer genieten, denk ik bij mijzelf, als die 2 nou es bij elkaar op de motor gingen zitten dan zou datzelfde ritje 50% minder fijnstof opleveren. Het is zelfs zo dat wanneer zij dezelfde afstand lopend in hun blote kont zouden doen we een reductie hebben van 100%. Doen zij dit met hun kleren aan dan moeten wij natuurlijk de hoeveelheid fijnstof, stikstof e.d. die vrijkomt bij de productie van de gedragen kleren weer meerekenen.
Dit alles heb ik uitgerekend zonder medewerking v.h. RIVM.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen dingen, waarmee we ons na het gebruik ervan geen raad meer weten, graag in de grond stoppen. O.a. kernafval, asbest, afvalwater en naar het schijnt ook de wieken van de hedendaagse windmolens. Zand erover. Op de hoek van de Veldweg en het Westeinde staat een windmolen met houten wieken. Wellicht een goed idee voor Vattenfall, want ik denk niet dat hun windmolens 100% fossielvrij zijn. Als de wieken van molen Massier afgeschreven zijn zaag je ze aan stukken en stopt ze in de kachel. De as van onze kachel strooien we onder de frambozen, in de moestuin of op het gazon en alles groeit er prima op. Dat zal met de as van de wieken niet veel anders zijn. Als dat geen hernieuwbare energie is weet ik het niet meer.
Het paard staat in sommige gevallen zo ver achter de wagen gespannen dat zij de wagen niet meer ziet en daardoor aan het dwalen komt.
Het RIVM mag wat mij betreft een keer een onderzoek doen onder de leden van de stichting die de houtkachels, en natuurlijk ook de op houtskool gestookte bbq, het land uit willen hebben. Een onderzoek naar de hoeveelheid vliegvakanties van deze leden. Niet op vakantie gaan levert ons sowieso  een enorme besparing aan fijnstof, stikstof, e.d. op. Ik ben benieuwd welke politieke partij hier een fossielvrij balletje over op durft te gooien. Na de volgende verkiezing hebben we dan 1 partij minder, wat een volgende kabinetsformatie makkelijker maakt.
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je teveel dieren op een te kleine ruimte houdt, dat zij elkaar in de kuif gaan pikken. Volgens mij geldt dat ook voor de dieren die fossiele grondstoffen hebben ontdekt.
Het leven is te kort om blad te blazen, pak een hark.

Martin Nijboer.

Verzonden vanaf Samsung-tablet.