13 april, 75 jaar bevrijding: Vreugdevuur!

Op 13 april is het 75 jaar geleden dat Dalfsen en dus ook Oudleusen bevrijd zijn.
Er wordt op deze dag van alles georganiseerd om dit met elkaar te vieren. In Oudleusen willen wij aandacht geven aan onze bevrijding door middel van een fakkel/lampion optocht door ons dorp. Met oorlogsverhalen en een vreugdevuur als afsluiting.
Tijdens de optocht zijn er vier verhalen uit de oorlog te horen. Deze verhalen komen uit het boekje oorlogsverhalen uit 2005. Dit boekje wordt opnieuw uitgegeven in magazine vorm, zodat de verhalen voor iedereen bewaard blijven.
Het programma ziet er als volgt uit:
18.45 uur Openstelling tentoonstelling Vrijheid van de Cazemierschool in de Wiekelaar. Hier staat voor iedereen een kopje koffie/thee/ranja klaar.
19.20 uur verzamelen op het dorpsplein voor uitgifte lampion/fakkel.
Voor de lampion vragen wij € 2,- borg. Breng je de lampion terug dan ontvang je de borg terug.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder is er een fakkel, deze is gratis. Plaatselijk Belang Oudleusen geeft de fakkel alleen uit aan ouders. Wij gaan ervan uit dat ouders tijdens de optocht bij hun kinderen blijven lopen die een fakkel dragen.
Deelname aan de fakkel/lampion optocht is geheel op eigen risico. Plaatselijk Belang Oudleusen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade veroorzaakt door fakkels of enige andere schade veroorzaakt vooraf/tijdens/na afloop van de wandeling.
19.30 uur op het dorpsplein wordt het 1e verhaal verteld. Hierna starten wij de wandeling.
Onderweg stoppen wij nog twee keer om een verhaal te horen.
Op het evenemententerrein zal het 4e en laatste verhaal verteld worden.

Aansluitend steken wij op aanwijzing van Marten van Leussen ons vreugdevuur aan en vieren wij gezamenlijk 75 jaar Vrijheid!